ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤ΄ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ  ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ  ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ  ΧΡΗΣΗΣ  ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ :

tigraros@gmail.com

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

"Άδικα κατανεμημένα τα βάρη στα μέτρα, επώδυνες οι θυσίες, μπράβο Έλληνες - σφίξτε τώρα κι άλλο το ζωνάρι, κάθε 3 μήνες αλλάζουν τα μέτρα- που ξέρετε, ίσως..." Θυμίζει ΓΑΠ πριν "εξωπεταχτεί" μόνος του από πρωθυπουργός; Είναι όμως ο Όλι Ρεν. Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους Έλληνες ώστε να κερδίσει χρόνο η τρόικα, φθάνει στο σημείο ακόμα και να υπαινιχθεί ότι σε 3 μήνες τα μέτρα θα αλλάξουν, όταν όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό: Νέα χειρότερα μέτρα χωρίς να καταργηθούν τα παλιά ή να αποκατασταθεί η ζημιά.


Όλα αυτά ο Ρεν τα λέει σε ευφάνταστο άρθρο του στο "Πρώτο Θέμα", με το οποίο μοιάζει να αγνοεί τους στοιχειώδεις κανόνες της λογικής, αν όχι και της οικονομίας. Το έλλειμμα, λέει μειώνεται! Το μόνο που μειώνεται είναι το ΑΕΠ κατά 20% (ύφεση 20%) και αυτό αυξάνει το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη πάνω από 150% του ΑΕΠ και το ξέρουν όλοι.


"Πολλοί Έλληνες έχουν κουραστεί από τις θυσίες και τα επώδυνα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία δεν είναι δίκαια κατανεμημένα. Γνωρίζω καλά αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες όμως είναι απαραίτητες για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας".

Συχνά ξεχνάμε, λέει, "πόσα έχει ήδη επιτύχει η Ελλάδα. Η Ελλάδα μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα από το 16% περίπου του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, το 2009, στο 9% του ΑΕΠ το 2011. Και υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Αν συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, το 2014 το έλλειμμα θα σημειώσει νέα πτώση, φτάνοντας στο 2%".

Όταν ο Ρεν, λέει για έξοδο από το τούνελ, δεν εννοεί ότι θα μειωθεί η ανεργία, η φτώχεια, οι φόροι, οι περικοπές, αλλά το έλλειμμα! Ουδεμία σχέση δηλαδή. Τι να το κάνεις αν η ανεργία είναι ήδη στο 22% και θα συνεχίζει να ανεβαίνει αλματωδώς αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις;

"Τα δύο τελευταία χρόνια, η ευρωζώνη παρείχε στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια που δεν έχει γνωρίσει προηγούμενο διεθνώς. Τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν στην Ελλάδα μέχρι σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 147,5 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 68% του ελληνικού ΑΕΠ το 2011", ισχυρίζεται ο Ρεν. Πρωτοφανής όμως ήταν η βοήθεια που πήρε η ηττημένη Γερμανία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Στο μεγαλύτερο μπαταξή του κόσμου έκοψαν το χρέος, απάλλαξαν από αποζημιώσεις και προσέφεραν δωρεάν βοήθεια. Τα ξέχασε αυτά η Μέρκελ τα ξέχασε κι ο Ρεν...


Φέκτερ: Το ευρώ μπορεί να επιβιώσει αν η Ελλάδα παραμείνει

Είναι σαφές πως με την Ελλάδα εντός, το ευρώ δεν θα αντιμετωπίσει κινδύνους. Το παραδέχεται και η Αυστραική υπουργός Οικονομικών. Οι κίνδυνοι για την Ευρώπη είναι στην αντίθετη περίπτωση, οπότε καλό θα ήταν να αρχίσουν να συνέρχονται ορισμένοι όπως ο γραφικός Σόιμπλε που έχει εξαφανισθεί από το προσκήνιο.

"Το ευρώ θα επιβιώσει με την Ελλάδα μέλος του ενιαίου νομίσματος", εκτίμησε σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα, NZZ Am Sonntag, η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι η ένωση θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα, γιατί μια πιθανή έξοδός της από το ευρώ θα κόστιζε πολύ στην ΕΕ.

Παράλληλα υπογράμμισε πως σε αυτό το ασταθές περιβάλλον που βιώνουμε αυτό το διάστημα, "υπάρχει ένας σταθερός παράγοντας, η θέληση να μην αφήσουμε την ένωση να διαλυθεί", ενώ δεν πιστεύει πως το ευρώ θα διαλυθεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Από το Blogger.